1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 Emirhan
cavap yalnış dı yani yazım yanlışı vardı
? Dikenli çöl bitkisi
Kaktüs
? gelir bir bir gider bir bir gelen gelir giden gelmez bilmecesitesi.com
doğum ölüm
? Hangi kalemle yazı yazılmaz? bilmecesitesi.com
Kontrol kalemiyle
? Şık olan kadına ne denir Baharrrr
KARI-ŞIK
? İçinde hiçbir şeyi olmayan bir cebin sahip olabileceği şey nedir? Miray
Bir delik
? Hayvanların yuvası, ağaç doludur orası. bilmecesitesi.com
Orman
? İçi peynir mayası dışı kazan karası bilmecesitesi.com
kestane
? Yeraltında Sakallı Dede. bilmecesitesi.com
Pırasa.
? Şiş yiyen adama ne denir? Adem Dinler
Şişman (Şiş-Man
? Ben keserim o ağlamaz da ben ağlarım Beren
Soğan
? İnsanlar neden rüya görürler? bilmecesitesi.com
Rüyalar kısaca REM (Rapid eye movements) adı verilen hızlı göz hareketlerinin gözlenebildiği sırada görülür. Uykunun bu evresi REM veresi olarak adlandırılır. Kişi REM evresi sonunda uyandırılırsa, anımsanan rüyalar genellikle basittir: bir-iki görüntü, bir-iki kişi, bir-iki nesne.
Öte yandan beynin belli bir bölümünden küçük bir elektrik akımı geçirildiğinde, insan ve nesnelerden oluşan bir görüntü ya da anın canlanması sağlanabilmektedir.
Beynin etkinliği uyku sırasında da kaydedilebilir ve böylece kişinin rüya görüp görmediği belirlenir. Uyku, kan dolaşımı, solunum gibi faaliyetlerin çoğunda faaliyet seviyesinin azalması demektir. Canlı varlıkların çoğunun faaliyetinde bir devirli düzen vardır; bunlardan bazıları, geceyle gündüzün doğurduğu ritme tekabül eder.
Normal uyku, az ve çok derindir. Derin ve hemen hemen rüyasız geçen uykular da var gibidir. Normal uykunun derinliği başlangıçta süratle artar sonra uyanıklığa varmak üzere derece derece azalır. Bununla beraber normal uyanış, en hafif uykudan yeteri kadar açık bir süreksizlikle ayrılmıştır.
Uykudaki düşünce de bir nevi düşüncedir ama artık bu uyanıklık halindeki düşünce gibi davranışın gerçek bir uyma zorunluluğuna bağlı değildir; bu düşünce aşağı derecede bir gerginliği olan kararsız yöneliminde çok hareketli ve dolayısıyla mantıksız bir faaliyettir.
Görüşler, uyku ile arasındaki orta haller ve bilhassa bu iki hal arasındaki hakiki uykudan önce (veya bazen de sonra) yer alan gidip gelmelerde kendini gösterirler.
Mesela: İnsan, uykusunu yenmeye çalışarak bir kitap okurken başı birden bire bir yana düşer, sonra tekrar doğrulur ve bu böylece sürer. Hemen hemen ani olan bu uyuklamalar sırasında görme ve işitme sanıları görülür. (Nesneler ve kişiler hakkında hayaller, kelimelerin veya saçma sapan cümlelerin işitilmesi gibi.)
Bir kurama göre, derin uykuda beyindeki sinir hücrelerinden biri doğal süreçte yavaşça elektrikle yüklenmekte ve komşu hücreleri de aynı biçimde etkilemektedir. Bu, uyanık olduğumuzda düşüncelerin gerçekleşmesine yarayan mekanizmaya benzemektedir. Sinir hücrelerinin uyarılmaları anılarımızı canlandırıp sahnelere dönüştürür. Uyandığımızda da bunları anımsayıp rüya olarak adlandırırız.
? Hangi tasa su konulmaz bilmecesitesi.com
kafatasına
Sitemizde komik, ilginç, zor, kolay, okul öncesi, ilkokul yüzlerce çocuk bilmecesini doğru cevaplarıyla bulabilirsiniz.